Clătite cu tofu și spanac

clatite cu tofu si spanac jpg

Iata o reteta simpla de clătite altfel. Se prepară repede și sunt foarte gustoase.

Ingrediente

Pentru aluat:

1 cană făină

2 linguri făină de porumb

½ cană lapte de soia

4 vârfuri de sare

Pentru umplutură:

1 cană tofu

1 ceapă

2 lingurițe coriandru

½ cană spanac fiert

2 lingurițe piper negru

4 căței de usturoi

Mod de preparare

Pregătești clătitele, amestecând făina, făina de porumb, laptele de soia și sarea până când obții un aluat omogen. Încingi puțin ulei într-o tigaie cu fundul gros, la foc mediu, torni câte un polonic de aluat pentru fiecare clătită și o gătești 2 minute sau până când se umflă și devine aurie, o întorci pe cealaltă parte și lași pe foc până începe să se rumenească. Transferi pe o farfurie, apoi continui să prăjești clătitele până termini aluatul.

Zdrobești tofu cu o furculiță și adaugi frunzele de spanac fierte, sare, piper negru și praful de coriandru.

Sotezi ceapa și usturoiul într-o tigaie, adaugi crema de tofu și spanac și lași până când devine grunjos.

Așezi clătita pe o farfurie, adaugi umplutura pe jumătate și o rulezi. Repeți procesul pentru celelalte clătite. Se servesc calde.