Clătite de dovlecei

clatite cu dovlecel jpeg

Dovlecelul, sub orice formă în mâncare, este întotdeauna binevenit. Mai ales că are un gust special şi are şi foarte puţine calorii. Iata o reteta minunata cu clatite de dovlecei:

Ingrediente

½ dovlecel 2 ciuperci ½ ardei gras galben 2-3 codiţe de ceapă verde 1 cartof fiert 1 morcov mic 2 ouă 2 linguri făină 250 ml lapte dulce (sau apă minerală) ½ praf de copt sare piper ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Razi dovlecelul, morcovul şi cartoful fiert pe răzătoarea cu ochiuri mari, tai cubuleţe ciupercile şi ardeiul gras, iar codiţele de ceapă verde le tai rondele. Amesteci toate legumele

cu două ouă bătute, două linguri de făină cernute cu praful de copt, sare şi piper, după gust.

Subţiezi compoziţia de clatite obţinută cu lapte (sau apă minerală) până la consistenţa unei smântâni şi torni compoziţia cu polonicul într-o tigaie cu ulei bine încins sub formă de clătite groase, pe care le rumeneşti pe ambele părţi.

Scoţi aceste clatite de dovlecei pe un platou cald şi le serveşti imediat, însoţite de sos picant, salată verde, castraveţi muraţi, felii de pastramă şi felii de avocado.

Clatite cu ciuperci, pui si smantana

Clatite cu ciuperci, pui si smantana

Clatite cu carne tocata

Clatite cu carne tocata

Clatite cu nuca de cocos

Clatite cu nuca de cocos