Clătite de spanac umplute cu brânză

clatite cu spanac si branza jpg

Cauţi o reţetă delicioasă, dar care să nu conţină carne? Nu e nimic mai simplu de preparat decât o clătită savuroasă de spanac cu brânză.

Ingrediente

Pentru clătite

120 g făină integrală

240 ml lapte vegetal

1 ou

5 g praf de copt

ulei de măsline, pentru gătit

sare și piper

Pentru umplutură

120 g iaurt grecesc 0% grăsime

50 g brânză de vaci degresată

30 g de roșii uscate

Mod de preparare

Într-un blender, combini spanacul tocat, făina integrală, laptele, oul, praful e copt, sare și piper. Mixezi până când obții un aluat omogen.

Încălzești o tigaie antiaderentă și o ungi puțin cu ulei de măsline. Torni câte un polonic din aluat în tigaie și îl întinzi pentru a forma o clătită subțire. Le gătești pe ambele părți până când devin aurii, apoi le lași puțin la răcit.

Pregătești umplutura: într-un bol, amesteci brânza, iaurtul și roșiile uscate.

Iei o lingură din umplutură și o așezi în mijlocul fiecărei clătite, rulezi și așezi clătitele pe un platou.