Clătite de spanac umplute cu brânză
Cauţi o reţetă delicioasă, dar care să nu conţină carne? Nu e nimic mai simplu de preparat decât o clătită savuroasă de spanac cu brânză.
Ingrediente
Pentru clătite
120 g făină integrală
240 ml lapte vegetal
1 ou
5 g praf de copt
ulei de măsline, pentru gătit
sare și piper
Pentru umplutură
120 g iaurt grecesc 0% grăsime
50 g brânză de vaci degresată
30 g de roșii uscate
Mod de preparare
Într-un blender, combini spanacul tocat, făina integrală, laptele, oul, praful e copt, sare și piper. Mixezi până când obții un aluat omogen.
Încălzești o tigaie antiaderentă și o ungi puțin cu ulei de măsline. Torni câte un polonic din aluat în tigaie și îl întinzi pentru a forma o clătită subțire. Le gătești pe ambele părți până când devin aurii, apoi le lași puțin la răcit.
Pregătești umplutura: într-un bol, amesteci brânza, iaurtul și roșiile uscate.
Iei o lingură din umplutură și o așezi în mijlocul fiecărei clătite, rulezi și așezi clătitele pe un platou.