Clătite din cartofi

clatite din cartofi jpeg

Deşi ştim că îngraşă pentru că aportul caloric este unul foarte mare, la urma urmei, cui nu-i plac cartofii? Şi, dacă tot te-ai hotărât să nu mai ţii cont de calorii prepară aceste clătite din cartofi.

Ingrediente

4 cartofi 1 ceapă 150 g brânză sărată 800 ml lapte 6 linguri făină 3 ouă ulei sare piper

Preparare

Cureţi cartofii, îi fierbi, apoi îi scurgi şi îi pasezi. Amesteci piureul obţinut cu laptele, ouăle bătute şi făina. Cureţi ceapa, o dai pe răzătoarea mare, o căleşti în puţin ulei şi o amesteci cu compoziţia de cartofi.Adaugi în aluatul obţinut brânza rasă, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să se odihnească timp de 30 de minute. Iei cu un polonic din compoziţia de clătite, torni într-o tigaie cu ulei încins şi prăjeşti clătitele pe ambele părţi. Trebuie să fie mai groase, nu ca acelea cu dulceaţă. Dacă îţi place, poţi adăuga în aluatul de clătite puţin mărar sau pătrunjel verde.