Conopidă cu boia

conopida cu boia jpg

Conopida nu este deloc un ingredient banal. Adaugă mirodeniile potrivite şi îţi va dărui înapoi un gust preţios.

Ingrediente

1 conopidă medie

125 g făină simplă

1 linguriță praf de copt

1 linguriță boia dulce sau iute, după gust

1 cățel usturoi zdrobit

ulei de gătit

175 g iaurt

coaja de la 1 lămâie

sucul de la ½ lămâie

3 linguri ierburi proaspete tocate fin: coriandru, ceapă verde, mărar, mentă sau un amestec uscat de ierburi

sare

piper negru

Mod de preparare

Amesteci într-un bol făina, praful de copt, boiaua, puțină sare și puțin piper. Adaugi 150 ml de apă rece și omogenizezi până obții o pastă puțin mai densă.

Desfaci florile de conopidă în bucăți potrivite, le dai prin pasta pregătită și le pui la prăjit în uleiul încins. Le lași până ce se rumenesc și devin crocante, apoi le scoți pe un prosop de bucătărie.

Pentru sosul de servire, amesteci într-un castron iaurtul, usturoiul, coaja de lămâie rasă și sucul de lămâie, apoi adaugi ierburile tocate și asezonezi după gust.