Conopidă cu piure de cartofi
Gătită sau crudă, conopida trebuie să rămână vedeta între legumele pe care să le incluzi în meniul săptămânal.
Ingrediente
1 conopidă medie
500 g cartofi
100 ml lapte
100 g unt, la temperatura camerei
2 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi, mărunțiți
sare, piper
frunze proaspete de pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Speli și tai conopida pe lung. Așezi bucățile într-o tavă și le stropești cu o lingură de ulei de măsline, apoi condimentezi cu sare și piper. Coci în cuptor 20 de minute sau până când conopida se rumenește.
Pregătești piureul: fierbi cartofii în apă cu sare. După ce s-au fiert, îi scurgi, îi strivești cu furculița, adaugi laptele călduț și untul și amesteci până obții o pasta omogenă.
Așezi piureul de cartofi pe farfurii și adaugi conopidă alături. Decorezi cu frunze proaspete de pătrunjel.