Conopidă cu piure de cartofi

conopida cu piure de cartofi jpg

Gătită sau crudă, conopida trebuie să rămână vedeta între legumele pe care să le incluzi în meniul săptămânal.

Ingrediente

1 conopidă medie

500 g cartofi

100 ml lapte

100 g unt, la temperatura camerei

2 linguri ulei de măsline

2 căței de usturoi, mărunțiți

sare, piper

frunze proaspete de pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare

Speli și tai conopida pe lung. Așezi bucățile într-o tavă și le stropești cu o lingură de ulei de măsline, apoi condimentezi cu sare și piper. Coci în cuptor 20 de minute sau până când conopida se rumenește.

Pregătești piureul: fierbi cartofii în apă cu sare. După ce s-au fiert, îi scurgi, îi strivești cu furculița, adaugi laptele călduț și untul și amesteci până obții o pasta omogenă.

Așezi piureul de cartofi pe farfurii și adaugi conopidă alături. Decorezi cu frunze proaspete de pătrunjel.