Conopidă cu sos de muştar şi usturoi

conopida sos mustar si usturoi jpeg

Despre conopidă, Mark Twain spunea că este o varză cu studii superioare.

Ingrediente

1 conopidă potrivită 2 gălbenuşuri 1 lingură de zahăr 2 linguri de muştar 1,5 linguri de oţet de vin 1 căţel de usturoi 100 ml smântână sare

Mod de preparare

Conopida se curăţă, se rupe bucheţele şi se fierbe, după care se scoate şi se lasă la scurs. Pentru sos se freacă spumă gălbenuşurile cu zahăr, se adaugă oţet, sare, muştar, usturoi pisat şi se fierbe totul pe aburi, amestecând încontinuu. Se dă la o parte şi, după ce s-a răcit sosul, se adaugă smântâna şi se dă la rece. Bucheţelele de conopidă se pun într-un vas, se ornează cu frunze pătrunjel şi sos. Sosul se poat servi şi la friptură de pui rece.