Conopidă gratinată

1 captura de ecran din 2019 08 05 la 15 56 34 png png

Știai că o importantă sursă de fibre dietetice care ușurează digestia și ajută la eliminarea toxinelor din organism este conopida? Fibrele din această legumă protejează mucoasa stomacală și cresc rezistența organismului față de bacteria Helicobacter pylori. În plus, conopida are un aport însemnat de acid folic, de vitaminele B6 și C, precum și de nenumărați compuși care reduc riscul unor afecțiuni abdominale de tipul ulcerului gastric sau al cancerului de colon.

Ingrediente:

1 conopidă 

250 g smântână 

5 ouă 

200 g cașcaval ras 

100 g parmezan ras 

sare 

piper 

unt, pentru uns 

50 g pesmet

Mod de preparare:

Desfaci și speli buchețelele de conopidă, apoi le fierbi cu sare 5 minute. Le scoți și le lași să se scurgă într-o sită. Pentru sos, bați ouăle și le omogenizezi cu smântâna și cu cașcavalul. Potrivești gustul de sare și de piper. Presari pesmetul într-un vas uns cu unt, așezi buchețelele de conopidă și le acoperi cu sosul. Dai la cuptor 20 de minute, apoi presari parmezanul și lași până se rumenește.