Conopidă gratinată
Știai că o importantă sursă de fibre dietetice care ușurează digestia și ajută la eliminarea toxinelor din organism este conopida? Fibrele din această legumă protejează mucoasa stomacală și cresc rezistența organismului față de bacteria Helicobacter pylori. În plus, conopida are un aport însemnat de acid folic, de vitaminele B6 și C, precum și de nenumărați compuși care reduc riscul unor afecțiuni abdominale de tipul ulcerului gastric sau al cancerului de colon.
Ingrediente:
1 conopidă
250 g smântână
5 ouă
200 g cașcaval ras
100 g parmezan ras
sare
piper
unt, pentru uns
50 g pesmet
Mod de preparare:
Desfaci și speli buchețelele de conopidă, apoi le fierbi cu sare 5 minute. Le scoți și le lași să se scurgă într-o sită. Pentru sos, bați ouăle și le omogenizezi cu smântâna și cu cașcavalul. Potrivești gustul de sare și de piper. Presari pesmetul într-un vas uns cu unt, așezi buchețelele de conopidă și le acoperi cu sosul. Dai la cuptor 20 de minute, apoi presari parmezanul și lași până se rumenește.