Conopidă pane

Ştiai că delicioasa conopidă a fost „domesticită“ în urmă cu 3.000 de ani pe teritoriul actual al Turciei? De aici s-a răspândit rapid în Europa şi Asia, devenind un aliment nelipsit din bucătăria multor ţări.
Ingrediente (4 porţii)
500 ml apă minerală sau bere
4 frunze busuioc, tăiate fin
3 ouă
250 g făină
50 g făină amestecată cu piper
2 conopide de mărime potrivită
ulei
sos soia, opţional
Mod de preparare
Combini bine apa minerală (sau berea) cu făina şi ouăle, de la frigider, adaugi busuiocul, omogenizezi, apoi dai amestecul la rece. Rupi bucheţelele de conopidă, le speli sub jet de apă, le usuci şi le dai prin făina amestecată cu piper.
Încingi uleiul, treci conopida prin aluat şi prăjeşti în baie de ulei. Le scoţi şi le pui pe un grătar ca să se scurgă uleiul şi bucheţelele să rămână crocante, apoi le aşezi pe şerveţele absorbante. Le serveşti, dacă vrei, cu sos de soia.