Cremă de spanac cu ouă

crema spanac oua jpeg

Mmmm...noi am pregăti în fiecare zi ceva cu spanac. Supe creme, tarte şi rulade, mâncare sau chifteluţe. Lasă-ţi şi tu imaginaţia să se joace în bucătărie cu această legumă-medicament.

Ingrediente

1 kg spanac proaspăt sau 500 g spanac congelat 1 lingură făină 1 ceapă 4 ciuperci de pădure conservate 2 linguri ulei 2 căţei usturoi 2 linguri zeamă de lămâie 2 ouă fierte tari sare piper Preparare

Speli spanacul în multe ape reci şi îl opăreşti în apă cu sare 4-5 minute. Îl scurgi şi îl toci mărunt. Dacă foloseşti spanac congelat, îl decongelezi lăsându-l într-o strecurătoare să se scurgă zeama. Căleşti ceapa tocată mărunt în ulei bine încins, adaugi piureul de spanac şi laşi să fiarbă totul timp de câteva minute. Adaugi treptat făina şi freci cu o lingură de lemn până se albeşte puţin. Condimentezi cu sare, piper şi zeamă de lămâie, după gust. Serveşti crema de spanac cu felii de ouă şi ciuperci tăiate, călite puţin cu usturoi.

spanac



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg