Crochete cu cartofi şi brânză

crochete cartofi branza jpeg

Prepară cele mai bune crochete cu cartofi şi brânză urmând paşii recomandaţi de noi.

Ingrediente pentru crochete cu cartofi şi brânză

1 kg cartofi roşii 1 legătură pătrunjel verde 60 g parmezan ras 4 ouă 100 g telemea oaie sare piper 100 g pesmet ulei pentru prăjit

Mod de preparare pentru crochete cu cartofi şi brânză

Se curăţă cartofii de coajă, se taie cubuleţe şi se fierb în apă cu puţină sare. Se scurg bine de apă şi se pasează. Se adaugă în cartofii pasaţi pătrunjelul tocat mărunt, parmezanul şi se amestecă până se omogenizează. Se face o adâncitură în mijlocul compoziţiei şi se pun două ouă. Se amestecă bine compoziţia şi se condimentează, după gust, cu sare şi piper.

Se formează dreptunghiuri de aproximativ 2x5 cm. Se aşază o bucăţică de telemea în mijloc, se acoperă şi se dă forma de crochete. Se bat celelalte două ouă într-un castronel. Se dau crochetele prin ou bătut, se trec prin pesmet, presând uşor, şi se prăjesc în ulei încins, pe toate părţile, până devin aurii. Se scot crochetele cu cartofi şi brânză pe hârtie absorbantă şi se servesc calde.