Crochete de cartofi cu brânză

Potato croquettes with mozzarella  jpeg

Ai invitaţi la masă sau vrei să pregăteşti o gustare rapidă şi uşoară? Crochetele de cartofi cu brânză sunt reţeta gustoasă pe care o cauţi. Serveşte-le cu sos dulce sau picant, după preferinţă.

Ingrediente

600 g cartofi 3 ouă 60 g mozzarella sau caşcaval 30 g făină 1 linguriţă apă 40 g pesmet 2 linguri ulei 1 lingură pătrunjel tocat 1 linguriţă ceapă pudră 1 linguriţă usturoi pudră sare piper sos dulce sau picant, pentru servire

Mod de preparare – Crochete de cartofi cu brânză

Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol, amesteci cartofii piure cu 1 ou, brânza rasă, pătrunjelul, ceapa şi usturoiul pudră, sare şi piper, după gust. Iei câte 2 linguri din compoziţia obţinută şi formezi rulouri. Le aşezi în tavă.

Pregăteşti 3 boluri separate, unul cu făina, cel de-a doilea cu ouăle rămase bătute cu apă, iar ultimul cu pesmet. Treci fiecare crochetă prin făină, apoi prin ou, iar la final prin pesmet. Le rumeneşti într-o tigaie, în uleiul încins, în jur de 3-5 minute, întorcându-le de pe o parte pe alta. Le aşezi din nou în tavă şi le dai la cuptor 10-15 minute, până devin crocante la exterior. Serveşti cu sos dulce sau picant.

Sursa http://12tomatoes.com