Cum se găteşte ceapa caramelizată

1 captura de ecran din 2019 08 06 la 16 42 34 png png

Fie că o foloseşti ca garnitură, pentru un burger sau sandviş delicios, ori pentru a da gust mai intens mâncării, ceapa caramelizată este un adevărat deliciu. În plus, poţi prepara o cantitate mai mare şi o poţi păstra într-un borcan în frigider.

Ingrediente:

3-4 cepe mari, galbene sau roşii 2 linguri unt sau ulei de măsline 2 linguri vin roşu sau alb, oţet balsamic sau apă sare  

Mod de preparare:

Taie cepele în jumătate, iar apoi taie-le felii subţiri.

Pune untul la topit în tigaie, la foc mediu. Adaugă ceapa şi amestecă bine astfel încât să o aceperi în unt. Amestecă la fiecare 5-10 minute şi ai mare grijă să nu ardă.

În primele 10 minute, ceapa va deveni transparentă. După 20 de minute, feliile vor începe să se caramelizeze – îţi vei da seama şi după culoare şi după miros. Ajustează flacăra dacă simţi că e prea tare. Pe la 40 de minute, ceapa va fi deja aurie, iar după alte 10 minute va fi caramelizată complet. Pe fundul tigăii se va forma un strat de zahăr caramelizat, dar este normal să se întâmple asta, aşa că nu te panica.

Când e gata, toarnă puţină apă, vin sau oţet balsamic. Adaugă sare după gust.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg