Curry cu broccoli și tofu
Un preparat sănătos, aromat și plin de culoare, curry-ul cu broccoli și tofu este perfect pentru o masă hrănitoare și reconfortantă.

Ingrediente
200 g tofu ferm, tăiat cuburi
300 g broccoli, desfăcut în buchețele mici
3 căței de usturoi, tocați fin
200 g roșii pasate
200 ml lapte de cocos
2 linguri ulei de cocos
1 linguriță pudră curry
1 lingură suc de lămâie
2 cepe mari, tocate grosier
1 lingură ghimbir, proaspăt ras
1 linguriță turmeric
1 linguriță chimion măcinat
sare
piper
½ linguriță boia dulce
1 legătură mică de coriandru proaspăt
Mod de preparare
Încălzești o lingură de ulei într-o tigaie mare. Prăjești cuburile de tofu 3-4 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Le scoți din tigaie și le pui deoparte.
În aceeași tigaie, adaugi restul de ulei. Călești ceapa 3-4 minute, până devine translucidă. Adaugi usturoiul și ghimbirul, gătești încă un minut. Presari pudra de curry, turmericul, chimionul și boiaua peste ceapă. Amesteci bine un minut, pentru a potența aromele.
Adaugi roșiile pasate și le lași să fiarbă 5 minute, până ce se transformă într-un sos gros. Pui buchețelele de broccoli și torni laptele de cocos. Adaugi sare și piper. Acoperi tigaia și fierbi 7-10 minute, până ce broccoliul devine fraged, dar crocant.
Pui cuburile de tofu prăjite în curry și amesteci ușor. Mai lași să fiarbă 2-3 minute. Storci suc de lămâie peste curry. Presari coriandru proaspăt deasupra. Servești curryul cald, alături de orez basmati sau quinoa.