Curry cu legume

curry cu legume jpg

Specific bucătăriei asiatice curry este un amestec de condimente care poate fi folosit și la pepararea legumelor.

Ingrediente

1 conopidă mică

4 cartofi

1 ardei gras

1 ceapă

2 linguri ulei

1 linguriță ghimbir ras

boia, sare, piper, după gust

½ linguriță curry

½ linguriță turmeric

1 linguriță garam masala

runze de pătrunjel

Mod de preparare

Desfaci conopida buchețele și o speli sub jet de apă. Cureți și speli cartofii și îi tai de mărimea buchețelelor de conopidă.

Încingi uleiul, adaugi ceapa tăiată și conopida, cu focul mic. Adaugi cartofii, amesteci, presari sare și lași acoperit circa 8 minute, apoi pui ghimbirul, ardeiul gras tăiat, încorporezi și ții încă 4minute la prăjit, iar la final presari curry, boiaua, turmericul, turnând apă cât să acopere legumele.

Acoperi vasul și lași la foc mic până se pătrund cartofii și scade apa, apoi adaugi garam masala, pătrunjelul și mai ții cam 1-2 minute pe foc. Se consumă fierbinte