Curry de năut
Reţeta pe care ţi-o prezentăm astăzi nu este foarte complicată, ingredientul de bază este năutul.
Ingrediente
2 conserve năut
2 linguri ulei vegetal
1 ardei iute, mărunțit fin
1 ceapă mare, tocată
3 căței de usturoi, mărunțiți
2 roșii mari
1 lingură ghimbir ras
2 linguri garam masala
1 lingură pastă de tomate
1 linguriță curcuma măcinată
1 linguriță coriandru măcinat
1 linguriță scorțișoară
sare, după gust
zeama de la 1/2 lămâie
pătrunjel proaspăt,
limetă și ceapă roșie, pentru decor
Mod de preparare
Călești ceapa tocată, usturoiul mărunțit și ardeiul iute circa 5 minute. Adaugi roșiile tăiate cubulețe și ghimbirul ras și gătești până când roșiile își lasă sucul, aproximativ 5 minute. Pui pasta de tomate și amesteci bine pentru a o încorpora cu celelalte ingrediente.
Adaugi mixul de condimente, pui năutul, clătit și scurs, și-l lași să fiarbă 10-15 minute, până când toate aromele se combină și sosul se îngroașă ușor. Apoi adaugi zeama de lămâie pentru o notă proaspătă și acidă. Garnisești cu pătrunjel proaspăt, felii de limetă și ceapă roșie. Serviți curryul de năut alături de orez basmati fierbinte.