Curry de năut

curry de naut jpg

Reţeta pe care ţi-o prezentăm astăzi nu este foarte complicată, ingredientul de bază este năutul.

Ingrediente

2 conserve năut

2 linguri ulei vegetal

1 ardei iute, mărunțit fin

1 ceapă mare, tocată

3 căței de usturoi, mărunțiți

2 roșii mari

1 lingură ghimbir ras

2 linguri garam masala

1 lingură pastă de tomate

1 linguriță curcuma măcinată

1 linguriță coriandru măcinat

1 linguriță scorțișoară

sare, după gust

zeama de la 1/2 lămâie

pătrunjel proaspăt,

limetă și ceapă roșie, pentru decor

Mod de preparare

Călești ceapa tocată, usturoiul mărunțit și ardeiul iute circa 5 minute. Adaugi roșiile tăiate cubulețe și ghimbirul ras și gătești până când roșiile își lasă sucul, aproximativ 5 minute. Pui pasta de tomate și amesteci bine pentru a o încorpora cu celelalte ingrediente.

Adaugi mixul de condimente, pui năutul, clătit și scurs, și-l lași să fiarbă 10-15 minute, până când toate aromele se combină și sosul se îngroașă ușor. Apoi adaugi zeama de lămâie pentru o notă proaspătă și acidă. Garnisești cu pătrunjel proaspăt, felii de limetă și ceapă roșie. Serviți curryul de năut alături de orez basmati fierbinte.