Curry indian
Curry-ul indian este un preparat cunoscut pentru gustul său intens, aromele bogate și condimentele variate.

Ingrediente
2 morcovi
100 g mazăre
1 ceapă mare
2 roșii mari
2 linguri ulei
sare
piper
200 g conopidă
1 ardei gras verde
3 căței de usturoi
200 g roșii pasate
1 cm ghimbir proaspăt
½ linguriță turmeric
½ linguriță boia iute
1 linguriță garam masala
1 linguriță coriandru măcinat
1 linguriță semințe de chimion
frunze de pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Tai morcovii pe lung în bastonașe și rupi conopida în buchețele. Tai ardeii felii mari și toci ceapa. Zdrobești usturoiul și ghimbirul și le freci până obții o pastă.
Încingi uleiul într-o tigaie și prăjești semințele de chimion 30 de secunde, până încep să sfârâie. Adaugi ceapa și călești 5-6 minute, până devine aurie. Pui pasta de usturoi și gătești un minut, apoi adaugi roșiile tocate și piureul de roșii. Presari turmeric, coriandru măcinat, garam masala, boia iute, sare și piper.
Gătești sosul 5-7 minute, până se îngroașc și uleiul începe să se decanteze. Adaugi morcovii, conopida, mazărea și ardeii, și torni 100 ml de apă.
Fierbi la foc mediu 15-20 de minute, amestecând ocazional, până ce legumele s-au frăgezit, dar sunt încă ușor crocante.
Decorezi cu frunze de pătrunjel și servești fierbinte, alături de orez basmati.