Cuşcuş cu ciuperci, de post

cuscus jpeg

Cuşcuşul este o pastă făinoasă obţinută din griş de grâu amestecat cu apă şi făină, până ce capătă forma unor bobiţe mici. Este foarte săţios şi poate fi pregătit într-o reţetă delicioasă de post combinat cu ciuperci.

De ce ai nevoie pentru a pregăti cuşcuş cu ciuperci

500 g ciuperci, feliate

1 ceapă

80 g cuşcuş

2 morcovi, tăiaţi bucăţele

1 lingura ulei

200 ml apă

sare, după gust

piper, după gust

oregano, după gust

zeama de la ½ lămâie

ceapa verde, după gust

Cum pregăteşti cuşcuş cu ciuperci

Într-o tigaie mare, amesteci cuşcuşul cu apă şi îl dai la foc mic, 5-10 minute. Dai deoparte. Căleşti în puţin ulei ciupercile, ceapa şi morcovii, la foc mediu, timp de 5-7 minute. Adaugi cuşcuşul, amesteci şi condimentezi cu sare, piper şi oregano, după gust. Mai laşi 5 minute să se întrepătrundă toate aromele, apoi torni zeama de lămâie pe deasupra. Serveşti cu ceapă verde tocată, dacă doreşti.

Sursa http://www.ohmy-creative.com