Cuşcuş cu ciuperci, de post

Cuşcuşul este o pastă făinoasă obţinută din griş de grâu amestecat cu apă şi făină, până ce capătă forma unor bobiţe mici. Este foarte săţios şi poate fi pregătit într-o reţetă delicioasă de post combinat cu ciuperci.
De ce ai nevoie pentru a pregăti cuşcuş cu ciuperci
500 g ciuperci, feliate
1 ceapă
80 g cuşcuş
2 morcovi, tăiaţi bucăţele
1 lingura ulei
200 ml apă
sare, după gust
piper, după gust
oregano, după gust
zeama de la ½ lămâie
ceapa verde, după gust
Cum pregăteşti cuşcuş cu ciuperci
Într-o tigaie mare, amesteci cuşcuşul cu apă şi îl dai la foc mic, 5-10 minute. Dai deoparte. Căleşti în puţin ulei ciupercile, ceapa şi morcovii, la foc mediu, timp de 5-7 minute. Adaugi cuşcuşul, amesteci şi condimentezi cu sare, piper şi oregano, după gust. Mai laşi 5 minute să se întrepătrundă toate aromele, apoi torni zeama de lămâie pe deasupra. Serveşti cu ceapă verde tocată, dacă doreşti.
Sursa http://www.ohmy-creative.com