Dovleac la cuptor, cu varză de Bruxelles şi ceapă

Dovleac la cuptor, cu varza de Bruxelles si ceapa jpeg

Aceste legume la cuptor, uşor de făcut, sunt o variantă excelentă – fie că vrei să le serveşti ca un fel de mâncare de sine stătător, fie că vrei să le serveşti ca o garnitură delicioasă, alături de alte mâncăruri. Chiar dacă toamna pare încă departe, salvează-ţi această reţetă pentru zilele în care dovleacul va deveni vedeta sezonului.

Ingrediente

450 g varză de Bruxelles, curăţată, tăiată jumătăţi 450 g dovleac (Butternut squash), tăiat cubuleţe 1 ceapă roşie, tăiată în bucăţi mai mari 1-2 linguri ulei de măsline 2 linguri sirop de arţar ½ linguriţă cimbru uscat ½ linguriţă sare ¼ linguriţă piper

Mod de preparare

Pui o tavă de copt goală în cuptor. Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Odată ce cuptorul s-a încins, scoţi tava şi pui legumele în ea.

image

Pui celelalte ingrediente peste legume: uleiul de măsline, siropul de arţar, cimbrul, sarea şi piperul. Amesteci bine, pentru ca ingredientele să se acopere cu siropul. Atenţie, tava este fierbinte!

Dai legumele la cuptor 18 minute. Le întorci pe cealaltă parte şi le amesteci bine în tavă, pentru a se acoperi cu condimentele.

Le laşi să se rumenească încă 18 minute sau până când dovleacul este moale. Dacă foloseşti dovleac congelat, reţine că trebuie să mai laşi 5 minute legumele la cuptor.

Sursa + foto: http://basilandbubbly.com.

Legume la cuptor, cu oţet balsamic şi muştar

Legume la cuptor, cu oţet balsamic şi muştar

Clătite cu legume la cuptor

Clătite cu legume la cuptor

Legume la cuptor cu brânză şi smântână

Legume la cuptor cu brânză şi smântână

Tartă cu legume la cuptor

Tartă cu legume la cuptor