Dovleac umplut
Ce-ai zice dacă ai ieşi din cotidian cu dovleac umplut? Reţeta este un pic mai migăloasă, dar rezultatul justifică „deranjul“.

Ingrediente
1 dovleac mic
150 g năut fiert
100 g quinoa
1 linguriță boia dulce
sare
2 căței de usturoi
200 g ciuperci champignon
2 linguri ulei de măsline
1 ardei gras roșu
1 ceapă medie
½ linguriță cimbru uscat
piper
Mod de preparare
Speli dovleacul, îi tai capacul și scoți semințele cu o lingură. Freci pulpa dovleacului cu puțin ulei, sare și piper.
Pui dovleacul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coci 30 de minute, până se înmoaie ușor, dar își păstrează forma.
Între timp, clătești quinoa și o fierbi în apă cu puțină sare, aproximativ 15 minute, până absoarbe lichidul.
Toci ceapa, usturoiul, ciupercile și ardeiul.
Încingi restul de ulei într-o tigaie, călești ceapa și usturoiul 2-3 minute, apoi adaugi ciupercile și ardeiul. Sotezi până se evaporă lichidul. Pui năutul și quinoa peste legumele sotate, condimentezi cu boia, cimbru, sare și piper, și amesteci bine.
Umpli dovleacul cu amestecul obținut și-l mai coci încă 20 de minute. Îl tai pe jumătate și servești.


























