Dovlecei crocanţi cu parmezan

dovlecei crocanti cu parmezan jpeg

Încearcă o reţetă un pic diferită şi prepară aceşti dovlecei cu o crustă crocantă, care împrumută din savoarea parmezanului. În plus, se prepară rapid, aşa că nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie.

Dovlecei crocanţi cu parmezan – Ingrediente

ulei, pentru prăjit 2 dovlecei potriviţi (aproximativ 500 g în total) 1 lingură de ulei de măsline 25 g parmezan ras 25 g pesmet 1 praf sare piper negru măcinat

Dovlecei crocanţi cu parmezan – Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul şi ungi o tavă de copt cu puţin ulei sau spray pentru gătit. Tai dovleceii în rondele subţiri. Într-un bol mic, combini parmezanul, pesmetul, sare şi piper după gust. Dai fiecare feliuţă prin amestecul acesta, acoperi uniform pe ambele părţi şi aşezi un strat de dovlecei în tavă. Dai la cuptorul încins, până când rondelele sunt rumenite şi crocante, 25-30 de minute. Le scoşi cu o spatulă şi le serveşti imediat.

Sursa: foodnetwork.com.