Dovlecei cu legume și cușcuș

dovlecei cu cuscus jpg

Este un preparat foarte simplu, pe care îl poţi face rapid.

Ingrediente

4 dovlecei

1 cană cușcuș

1 ceapă

1 cană roșii tăiate cubulețe

2 linguri ulei de măsline

sare și piper

pătrunjel tocat

1 cățel de usturoi, tocat

Mod de preparare

Speli și tai dovleceii în două, pe lungime. Cu o lingură, scobești o parte din miez. Călești ceapa, adaugi usturoiul, miezul de dovlecel tăiat mărunt, sare și piper după gust. Adaugi roșiile în tigaie, amesteci toată compoziția și gătești încă 2-3 minute.

Prepari cușcușul separat, într-o oală, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar după ce este fiert, îl dai deoparte.

Iei tigaia de pe foc și adaugi cușcușul fiert și pătrunjelul tocat, amestecând bine până când toate ingredientele se combină.

Pui jumătățile de dovlecel într-o tavă tapetată și le umpli cu amestecul de legume și cușcuș. Dai tava la cuptor 20-25 de minute sau până când dovleceii sunt moi. Se servesc calzi.