Dovlecei în sos dulce-iute

dovlecei in sos dulce iute jpeg

De post sau de regim, ori pentru menţinerea siluetei, iată o reţetă uşoară cu dovlecei.

De ce ai nevoie ca să faci dovlecei în sos dulce-iute:

5 linguri ulei

ulei de măsline extravirgin, pentru servit

4 dovlecei tăiaţi rondele de 3 cm grosime

1 ceapă roşie, tăiată felii subţiri

4 linguriţe oţet roşu din vin

1 lingură zahăr pudră

1 linguriţă fulgi de chilli, plus ceva pentru servit

1 căţel de usturoi, tăiat feliuţe

1 mână de frunze de mentă

Cum prepari dovlecei în sos dulce-iute:

Încălzeşti ulei într-o tigaie la foc mediu-mare. Asezonezi rondelele de dovlecei şi le prăjeşti 3-4 minute pe fiecare parte până s-au rumenit, apoi le aşezi pe şerveţele absorbante.

Adaugi ceapa şi o căleşti până se înmoaie. Torni apoi oţetul, potriveşti gustul cu zahăr şi chilli, apoi pui rondelele de dovlecei din nou în tigaie. Le mai ţii pe foc câteva minute şi asezonezi.

Pui usturoiul crud feliuţe, rupi frunzele de mentă şi le presari împreună cu fulgii de chilli, apoi stropeşti cu puţin ulei de măsline.

Sursa: https://www.olivemagazine.com

https://www.olivemagazine.com