Dovlecei la borcan

dovlecei la borcan jpeg

Pregăteşte-te de toamnă cu tot felul de conserve delicioase.

Ingrediente

4 dovlecei 600 ml oţet alb 300 ml apă 1 ardei roşu iute 6 căţei de usturoi 3-4 tije de mărar 1 linguriţă piper boabe sare ulei

Mod de preparare

Cureţi dovleceii de cotoare şi-i speli. Îi tai rondele şi-i presari cu sare, apoi îi laşi la scurs.

Pui la fiert oţetul cu apa, ardeiul iute şi căţeii de usturoi tăiaţi rondele, tijele de mărar, piperul boabe şi un pic de sare. După ce a dat în clocot, strecori oţetul de mirodenii. Fierbi din nou lichidul şi adaugi rondelele de dovlecei. Laşi 5 minute.

Aşezi dovleceii în borcane încălzite, apoi torni oţetul în care au fiert. La final, pui în fiecare borcan 2-3 linguri de ulei. Închizi borcanele etanş şi le sterilizezi la bain-marie pentru 10 minute.