Dovlecei pane

Simplu şi delicios, un fel de mâncare de care nu o să te mai saturi.
Ingrediente (4 porţii)
2 dovlecei 1 cană făină 1 ou 50 ml lapte sare piper ulei pentru prăjit mujdei
Mod de preparare
Speli dovleceii şi îi tai rondele groase, aruncând capetele. Presari puţină sare deasupra şi laşi câteva minute deoparte. Amesteci laptele cu oul şi jumătate din cantitatea de făină până obţii un aluat ca de clătite, pui sare şi piper şi dai puţin la rece. Restul de făină îl pui pe o farfurie.
Încingi uleiul într-o tigaie. Treci fiecare felie de dovlecel prin făina de pe farfurie, apoi prin aluat şi le pui la prăjit în baie de ulei. Le ţii până se rumenesc frumos şi le scoţi pe şerveţele absorbante, pentru a elimina surplusul de ulei. Serveşti rondelele pane cu mujdei.