Dovlecei rotunzi gratinaţi

dovlecei rotunzi gratinati jpeg

Avem pentryu voi o reţetă gustoasă de dovlecei rotunzi gratinaţi pe care o poţi adapta şi dovlecei obişnuiţi.

Ingrediente (5 porţii)

5 dovlecei potriviţi 200 g ciuperci 250 g brânză tofu 2 linguri de pesmet 1 ardei gras 1 ceapă busuioc verde piper sare ulei

Cum se prepară

Speli dovleceii şi le tai codiţele, pe care le păstrezi. Le scoţi miezul cu ajutorul unei linguri, dar mai laşi puţină pulpă. Cureţi ciupercile, ardeiul şi ceapa, le speli bine şi le tai cubuleţe. Brânza tofu o fărâmiţezi cu mâna.

Încingi ulei într-o tigaie, adaugi legumele şi le căleşti până scade puţin apa lăsată de ele. Opreşti focul, adaugi brânza tofu, pesmetul, sarea şi piperul

după gust.

Amesteci bine compoziţia şi umpli dovleceii rotunzi, îi aşezi pe o tavă unsă şi dai la cuptor până se gratinează frumos. Serveşti dovleceii gratinaţi calzi, asezonaţi cu frunze de busuioc şi decoraţi cu căpăcelele păstrate, lângă 2-3 bucăţi de brânză tofu.