Dulceaţă de ardei iuţi jalapeno – Reţetă rapidă şi dulce
Te topeşti, la propriu, după ardeii iuţi? Ai mereu un borcan cu ardei iuţi muraţi în frigider. Ei bine, azi îţi prezentăm o reţetă inedită, pentru ca tu să te bucuri de savoarea ardeilor iuţi, îndulciţi cu zahăr.
Dulceaţă de ardei iuţi jalapeno - Ingrediente
1,3-1,4 kg ardei iuţi jalapeno, tăiaţi felii 6 căţei de usturoi, tăiaţi felii subţiri 500 ml oţet de mere 400 g zahăr tos 2 linguriţe seminţe de coriandru 1 linguriţă seminţe de ţelină
Dulceaţă de ardei iuţi jalapeno - Mod de preparare
Fierbi toate ingredientele într-o oală, reduci flacăra şi fierbi la foc mic 5 minute. Ardeii se păstrează într-un recipient etanş, la frigider, cel mult 3 luni.
Sfat: Foloseşte proceduri corespunzătoare de conservare, pentru a depozita ardeii la temperatura camerei, perioade mai mari de timp.
Pont: Aceşti ardei jalapeno muraţi şi dulci pot fi folosiţi în sendvişuri, în salate sau pe pzza, iar lista poate continua. Bineînţeles, poţi să îi mănânci direct din borcan şi să îi incluzi în mâncărurile tale preferate.
Sursa + foto: www.closetcooking.com
Cum să faci dulceaţă de ardei iuţi, ideală pentru fripturi, legume şi brânzeturi
Cum să faci dulceaţă de ardei iuţi, ideală pentru fripturi, legume şi brânzeturi