Dulceaţă de morcovi

dulceata de morcovi jpeg

Aşa-i că nu v-aţi gândit până acum să faceţi dulceaţă de morcovi? Noi am încercat pentru ptima dată, şi ne-a plăcut.

Ingrediente 8 morcovi mari sucul de la 4 portocale sucul de la 5 grepfruturi 1 kg zahăr sucul de la 1 lămâie

Mod de preparare

Cureţi morcovii şi-i tai fâşii cu cuţitul econom. Amesteci morcovii cu zahărul, sucul de la portocale şi grepfruturi. Pui cratiţa pe foc şi fierbi la foc mic, amestecând constant. Iei spuma ori de câte ori este nevoie.

După ce dulceaţa a fiert 30 de minute, torni sucul de lămâie. Continui să fierbi, până ce dulceaţa începe să se lege. Pui câteva picături pe o farfurie şi dacă

se încheagă, dai deoparte. Torni fierbinte în borcane spălate şi sterilizate. Dacă vrei, poţi pune în borcanele cu dulceaţă şi morcovi fierţi.