Fasole mediteraneană

fasole mediteraneana jpeg

Nimic mai simplu decât această reţetă de fasole preparată în stil mediteranean!

Ingrediente

500 g fasole uscată 2 morcovi 1 ceapă mare 1 păstârnac 50 ml ulei 50 g bulion sare 2-3 fire rozmarin

Mod de preparare

Cureţi fasolea de impurităţi, o speli bine şi o pui la înmuiat în apă rece câteva ore (o poţi lăsa de pe o zi pe alta). O pui la fiert şi când dă în clocot arunci apa în care

a fiert, torni apă fiartă curată şi laşi să fiarbă. Repeţi operaţiunea de schimbare a apei de trei ori. Adaugi morcovul şi păstârnacul tăiate cubuleţe, ceapa tocată mărunt călită în puţin ulei, condimentezi cu sare şi fierbi la foc mic. Când au fiert şi legumele, şi fasolea, adaugi bulionul, mai laşi să fiarbă 5 minute, iei vasul de pe foc şi adaugi rozmarinul.