Fasole verde cu ceapă roşie în oţet

fasole verde cu ceapa rosie in otet jpeg

Ştim cât de bine merg murăturile ori conservele în general pe lângă felurile principale, aşa că nu ai cum să nu le încerci. Aşa cum este această reţetă de fasole verde cu ceapă roşie în oţet!

Ingrediente

4 kg fasole verde 4-5 legături pătrunjel verde 1 l oţet 3 l apă 1 căpăţână de usturoi 5-6 cepe roşii 2-3 linguriţe boabe de muştar boabe de piper frunze de ţelină sare grunjoasă

Mod de preparare

Speli şi cureţi de vârfuri şi codiţe păstăile, cureţi ceapa roşie şi o tai în jumătăţi. Le aşezi, intercalate cu frunzele de ţelină, usturoi şi pătrunjel, în borcane suficient de mari, lăsând spaţii între ele. Separat, fierbi un amestec din oţet, sare, apă şi boabe de piper şi de muştar, pe care îl torni apoi peste fasolea verde. Fierbi ulterior borcanele, nu mai mult de 10 minute, într-o oală cu apă, apoi le sigilezi.