Fasole verde cu lămâie şi usturoi

1 fasole verde cu usturoi jpg jpeg

În doar 30 de minute vei avea gata un fel principal săţios pe care trebuie să-l serveşti neapărat cu mămăligă caldă.

De ce ai nevoie pentru fasole verde cu usturoi

1 căţel de usturoi, curăţat şi tăiat pe jumătate 60 ml suc de lămâie proaspăt stors 60 ml ulei 450 g fasole verde 1 linguriţă sare

Cum se prepară fasole verde cu usturoi

Amesteci usturoiul, sucul de lămâie şi uleiul într-un castron mare şi îl laşi deoparte. Pui la fiert într-o oală apă cu sare. Adaugi tecile de fasole verde şi le fierbi aproximativ 5 minute, apoi scurgi apa. Laşi 10 minute la răcit, apoi le torni în castronul mare şi le amesteci cu dressingul. Condimentezi cu sare, după gust. Laşi fasolea verde să se pătrundă cu acest sos 2 minute, înainte să amesteci din nou. Faci încă o pauză de 2 minute, apoi amesteci iar. Scoţi usturoiul din castron înainte să serveşti preparatul.