Fasole verde cu usturoi şi migdale

Fasole verde cu usturoi si migdale jpeg

Dacă vrei să prepari cina într-un mod cât mai simplu şi să nu petreci prea mult timp în bucătărie, trebuie să încerci această reţetă. În scurt timp, va deveni felul tău preferat de garnitură de legume şi le vei servi musafirilor această fasole verde cu usturoi şi migdale. Este o reţetă extrem de rapidă şi foarte uşor de preparat, mai ales că fasolea verde este o garnitură delicioasă alături de o mâncare cu carne.

Fasole verde cu usturoi şi migdale - Ingrediente

450 g fasole verde 30 g fulgi de migdale 2 căţei de usturoi, tocaţi fin 1 lingură de unt 1 lingură de ulei de măsline sare, după gust piper, după gust gheaţă

Fasole verde cu usturoi şi migdale - Mod de preparare

Umpli un bol mare cu gheaţă şi laşi suficient spaţiu pentru ca fasolea verde să încapă în el. Nu adaugi încă păstăile în vas.

Într-o oală mare, pui la fiert 1 - 1,2 litri de apă cu sare şi laşi să dea în clocot. Adaugi păstăile de fasole şi le fierbi 2 minute.

Le scoţi din apă şi le răstorni imediat în bolul cu gheaţă, le amesteci uşor cu cuburile ca să te asiguri că toate păstăile se răcesc cât mai repede. (Această etapă opreşte procesul de fierbere şi ajută fasolea să îşi păstreze culoarea verde vibrantă).

Încingi untul şi uleiul într-o cratiţă, la foc mediu-mic, şi adaugi usturoiul. Îl sotezi aproximativ un minut sau cât crezi că este nevoie, până când se rumeneşte uşor. Astfel, untul şi uleiul vor împrumuta din aroma puternică a usturoiului.

Opreşti flacăra, adaugi fasolea verde în cratiţă şi amesteci ca să se acopere bine. La final, presari fulgii de migdale pe fiecare porţie de fasole. Serveşti imediat această garnitură delicioasă de fasole verde cu usturoi şi migdale.

Sursa + foto: basilandbubbly.com.