Fasole verde gratin

Fasole verde gratin este perfectă ca fel principal vegetarian sau ca garnitură sofisticată.

fasole verde gratin jpg

Ingrediente

1 kg fasole verde

2 cepe

300 g ciuperci fierte şi feliate

200 g brânză Ceddar

3 căței de usturoi

2 linguri ulei

sare

piper

Ingrediente

Speli și cureți fasolea verde, apoi o lași la scurs. Cureți ceapa și o tai rondele, iar usturoiul îl mărunțești.

Încingi uleiul și adaugi usturoiul, amesteci și pui fasolea. Potrivești gustul de sare și de piper și o călești 5 minute, apoi o scoți.

Adaugi în același ulei ceapa și o caramelizezi, apoi o scoți pe un șervețel absorbant.

Răstorni fasolea într-o tavă unsă cu puțin ulei, pui ciupercile, adaugi brânza dată prin răzătoare, amesteci, apoi nivelezi și așezi deasupra ceapa caramelizată. Dai tava la cuptorul încins aproximativ 20 de minute.