Fasole verde gratin
Fasole verde gratin este perfectă ca fel principal vegetarian sau ca garnitură sofisticată.

Ingrediente
1 kg fasole verde
2 cepe
300 g ciuperci fierte şi feliate
200 g brânză Ceddar
3 căței de usturoi
2 linguri ulei
sare
piper
Ingrediente
Speli și cureți fasolea verde, apoi o lași la scurs. Cureți ceapa și o tai rondele, iar usturoiul îl mărunțești.
Încingi uleiul și adaugi usturoiul, amesteci și pui fasolea. Potrivești gustul de sare și de piper și o călești 5 minute, apoi o scoți.
Adaugi în același ulei ceapa și o caramelizezi, apoi o scoți pe un șervețel absorbant.
Răstorni fasolea într-o tavă unsă cu puțin ulei, pui ciupercile, adaugi brânza dată prin răzătoare, amesteci, apoi nivelezi și așezi deasupra ceapa caramelizată. Dai tava la cuptorul încins aproximativ 20 de minute.