Fasole verde gratinată

Nu ţi-ai dori să prepari fasolea verde şi altfel? Gătită cu sau fără carne, aceasta este un fel de mâncare delicios.
Ingrediente
1 kg fasole verde 2 cpe 2-3 căţei de usturoi 5-6 felii de ţelină 3 ouă crude 2 ouă fierte tari 500 g pulpă de roşii 2 roşii 3 linguri ulei 100 g caşcaval ras pătrunjel verde cimbru uscat salvie uscată sare piper Mod de preparare
Opăreşti 5-6 minute fasolea verde în apă cu sare, o strecori şi o aşezi într-un vas termorezistent. Separat, căleşti ceapa în ulei bine încins, la care adaugi două linguri de apă. Adaugi feliile de ţelină şi, după ce acestea se înmoaie, adaugi pulpa de roşii, sare, piper, după gust, şi o cană de apă caldă. Laşi totul să fiarbă 5 minute, dai la răcit, după care amesteci cu cele trei ouă bătute bine. Torni compoziţia peste fasolea din formă. Adaugi usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat mărunt, condimentezi cu salvie, cimbru şi introduci vasul la cuptor pentru circa 40 de minute. Cu 15 minute înainte de a fi gata, pui roşiile, ouăle fierte feliate şi presari caşcavalul ras. Serveşti mâncarea caldă, garnisită cu crenguţe de salvie.