Fasole verde păstăi, cu usturoi şi ghimbir

Fasole verde pastai, cu usturoi si ghimbir jpeg

Acest preparat este foarte rapid, deloc costisitor şi mai sănătos decât alte mâncăruri. În plus, fasolea verde păstăi este o variantă minunată dacă ţii post, iar în zilele în care mănânci de „dulce“, o poţi combina cu preparate din carne.

Ingrediente (2 porţii)

1 lingură de ulei de susan 1 linguriţă de ghimbir proaspăt ras 1 linguriţă de usturoi proaspăt tocat sau presat 2 linguri de sos de soia 2 linguriţe seminţe de susan, opţional (pentru decorat) 300 g fasole verde păstăi

Mod de preparare

Fierbi fasolea verde (păstăi) conform indicaţiilor de pe pachet (dacă este congelată). Dar dacă foloseşti fasole verde proaspătă, prepar-o la aburi sau fierbe-o aşa cum o faci în mod normal, dar cu un minut mai puţin. Dacă foloseşti fasole verde la conservă, poţi să sari peste acest pas în totalitate.

Într-o tigaie adâncă sau wok, la foc mediu-mare, adaugi fasolea verde şi uleiul. Amesteci pentru ca păstăile să se acopere de ulei.

Odată ce păstăile de fasole verde sunt acoperite cu uleiul de susan, adaugi ghimbirul dat prin răzătoare, usturoiul şi sosul de soia. Amesteci fasolea verde cu aceste ingrediente cam 2 minute.

Opreşti focul şi amesteci ingredientele încă un minut în tigaie. Reţine: focul aragazului este oprit în acest punct.

Serveşti fasolea verde caldă, dar poţi presăra peste ea câteva linguriţe de seminţe de susan.

Preparare: 6 minute

Sursa: basilandbubbly.com