Fenicul gratinat

Fenicul gratinat la cuptor jpeg

Feniculul este o legumă delicioasă, cu care poţi face numeroase mâncăruri, nu doar salate. Încearcă-l şi în varianta gratinată, la cuptor, şi vei vedea cât este de delicios.

Ingrediente

3-4 bulbi de fenicul (fără frunze) sare 3-4 linguri ulei 50 g parmezan ras 45 g pesmet simplu 2 linguriţe cimbru verde 60 g mozzarella, dată prin răzătoare frunze de fenicul, pentru ornat

Mod de preparare

Tai bulbii de fenicul în sferturi, apoi în bucăţi de câţiva centimetri grosime. Arunci părţile lemnoase din centrul lor. Ungi o tavă termorezistentă cu 1 lingură de ulei şi încălzeşti cuptorul la foc mare.

Fierbi feniculul într-o oală cu apă sărată, 5-6 minute, sau până când vezi că aproape s-a înmuiat. Scurgi bine şi îl amesteci cu o lingură de ulei. Amesteci parmezanul, cimbrul şi pesmetul, apoi presari jumătate din cantitate peste feniculul fiert. Răstorni compoziţia de fenicul în tavă, într-un strat uniform.

Presari brânza mozzarella rasă, apoi adaugi restul compoziţiei de parmezan şi pesmet. Stropeşti preparatul cu 1-2 linguri de ulei, pe toată suprafaţa. Acoperi tava şi dai la cuptor 20 de minute. Dai folia de aluminiu la o parte şi mai ţii la cuptor până când se rumeneşte brânza, aproximativ 15 minute. Laşi feniculul gratinat să se răcească 5 minute, înainte să îl serveşti. Decorezi, dacă vrei, cu frunzuliţe proaspete.

Sursa + foto: www.simplyrecipes.com

www.simplyrecipes.com