Focaccia cu zucchini

Focaccia cu zucchini și ricotta este o pâine italiană delicioasă, cu o textură ușor crocantă la exterior și pufoasă în interior, garnisită cu felii subțiri de zucchini și cremă de ricotta.

focaccia cu zuchini si ricota jpg

Ingrediente

Pentru aluat:

500 g făină

350 ml apă călduță

sare

5 g drojdie uscată

1 linguriță zahăr

20 ml ulei de măsline

Pentru topping:

2 zucchini tăiați felii subțiri

300 g mozzarella rasă

200 g brânză ricotta

2 linguri ulei de măsline

sare și piper

fulgi de sare de mare

Mod de preparare

Amesteci făina cu drojdia și zahărul. Torni apa călduță, uleiul de măsline și sarea. Amesteci bine până se omogenizează. Pui aluatul într-un bol uns cu puțin ulei de măsline. Acoperi vasul cu un șervețel curat și lași aluatul să crească până își dublează volumul.

Răstorni aluatul pe o suprafață presărată cu făină și îl frămânți până devine elastic, apoi îl întinzi într-o formă dreptunghiulară, de grosime medie.

Tai dovleceii felii subțiri și presari puțină sare pentru a elimina excesul de apă. Lași feliile de dovlecei deoparte câteva minute, apoi le tamponezi cu un prosop de hârtie.

Transferi aluatul într-o tavă tapetată cu o foaie de copt, îl ungi cu ulei de măsline și așezi deasupra feliile de dovlecei, presari mozzarella, piperul și fulgii de sare de mare.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit și coci 20 de minute sau până când focaccia devine aurie și crocantă la margini. O scoți, o feliezi și pui câte o lingură de ricotta pe fiecare felie.