Focaccia cu zucchini
Focaccia cu zucchini și ricotta este o pâine italiană delicioasă, cu o textură ușor crocantă la exterior și pufoasă în interior, garnisită cu felii subțiri de zucchini și cremă de ricotta.
Ingrediente
Pentru aluat:
500 g făină
350 ml apă călduță
sare
5 g drojdie uscată
1 linguriță zahăr
20 ml ulei de măsline
Pentru topping:
2 zucchini tăiați felii subțiri
300 g mozzarella rasă
200 g brânză ricotta
2 linguri ulei de măsline
sare și piper
fulgi de sare de mare
Mod de preparare
Amesteci făina cu drojdia și zahărul. Torni apa călduță, uleiul de măsline și sarea. Amesteci bine până se omogenizează. Pui aluatul într-un bol uns cu puțin ulei de măsline. Acoperi vasul cu un șervețel curat și lași aluatul să crească până își dublează volumul.
Răstorni aluatul pe o suprafață presărată cu făină și îl frămânți până devine elastic, apoi îl întinzi într-o formă dreptunghiulară, de grosime medie.
Tai dovleceii felii subțiri și presari puțină sare pentru a elimina excesul de apă. Lași feliile de dovlecei deoparte câteva minute, apoi le tamponezi cu un prosop de hârtie.
Transferi aluatul într-o tavă tapetată cu o foaie de copt, îl ungi cu ulei de măsline și așezi deasupra feliile de dovlecei, presari mozzarella, piperul și fulgii de sare de mare.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit și coci 20 de minute sau până când focaccia devine aurie și crocantă la margini. O scoți, o feliezi și pui câte o lingură de ricotta pe fiecare felie.