Foitaj cu zucchini, mazăre și brânză feta
Cu puţină imaginaţie şi câteva ingrediente simple, obţii un preparat delicios şi spectaculos.
Ingrediente
1 pachet aluat foitaj
2 zucchini
150 g brânză feta, sfărâmată
100 g mazăre verde, fiartă
o mână verdeturi (spanac, rucola)
frunze de busuioc proaspăt
ulei de măsline
sare și piper
Mod de preparare
Așezi foitajul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și presari brânza sfărâmată uniform, păstrând o margine de aproximativ 2 cm pe toate laturile.
Tai zucchini rondele subțiri și le așezi în tavă peste brânză, suprapunându-le ușor. Împăturești marginile aluatului câțiva centimetri, formând un fel de margine. Picuri ulei de măsline deasupra și condimentezi cu sare și piper după gust.
Coci tarta în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute sau până când foitajul este frumos rumenit și crocant, iar dovleceii sunt moi și ușor aurii. Scoți tarta din cuptor și o lași câteva minute să se răcească. Presari mazărea, verdețurile și busuioc proaspăt deasupra.