Foitaj cu zucchini, mazăre și brânză feta

zuchini si mazare jpg

Cu puţină imaginaţie şi câteva ingrediente simple, obţii un preparat delicios şi spectaculos.

Ingrediente

1 pachet aluat foitaj

2 zucchini

150 g brânză feta, sfărâmată

100 g mazăre verde, fiartă

o mână verdeturi (spanac, rucola)

frunze de busuioc proaspăt

ulei de măsline

sare și piper

Mod de preparare

Așezi foitajul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și presari brânza sfărâmată uniform, păstrând o margine de aproximativ 2 cm pe toate laturile.

Tai zucchini rondele subțiri și le așezi în tavă peste brânză, suprapunându-le ușor. Împăturești marginile aluatului câțiva centimetri, formând un fel de margine. Picuri ulei de măsline deasupra și condimentezi cu sare și piper după gust.

Coci tarta în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute sau până când foitajul este frumos rumenit și crocant, iar dovleceii sunt moi și ușor aurii. Scoți tarta din cuptor și o lași câteva minute să se răcească. Presari mazărea, verdețurile și busuioc proaspăt deasupra.