FOTO Vinete umplute cu legume

Dacă vrei un aperitiv reuşit, dar nu numai în acest caz, poţi prepara vinete umplute cu legume.
Ingrediente
2 vinete 1 ceapă mică 400 g morcovi 200 g boabe de porumb 50 g unt sare piper
100 g unt
100 g făină
500 ml lapte
100 g caşcaval
un praf de nucşoară
sare
Mod de preparare
Pentru sos se topeşte untul şi se adaugă făina amestecând continuu. După ce amestecul a devenit galben-auriu se toarnă laptele încorporând foarte bine. Se dă în clocot, se trage de pe foc, se adaugă caşcavalul şi se amestecă să se dizolve. Se potriveşte de sare şi nucşoară.

Se taie vinetele în jumătăţi şi se scobesc de miez. Se presară cu sare şi se lasă 15 minute aşa. Se usucă apoi vinetele şi se ung cu ulei de măsline. Se aşază într-un vas de cuptor şi se coc 10 minute.

Între timp, se taie ceapa mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă morcovii şi porumbul, se asezonează cu sare şi piper şi se călesc împreună.

Se umplu vinetele cu amestecul de legume, se toarnă deasupra sosul şi se dă la cuptor pentru 20 de minute până devin aurii.
