„Friptură“ de conopidă la tavă

friptura de conopida jpg

Supă, fel, principal sau garnitură, conopida n-ar trebui să lipsească din meniul tău şi o poţi găti cât poţi de des, mai ales dacă familiei tale îi este pe plac.

Ingrediente

1 conopidă mare

5 căței de usturoi

sare

piper

1 legătură coriandru

zeama de la 2 lămâi

1 ardei iute, tăiat fin

1 linguriță ghimbir ras

2 linguri ulei

Mod de preparare

Cureți conopida de frunze și îndepărtezi cotorul, apoi o tai în felii groase de un deget pe care le speli sub jet de apă și le lași la scurs într-o sită.

Zdrobești usturoiul într-un mojar, adaugi uleiul, amesteci bine, apoi, pe rând, ghimbirul, ardeiul iute, coriandrul tăiat mărunt, zeama de lămâie, sare și piper, după gust. Omogenizezi sosul obținut și ungi cu el fiecare felie de conopidă, apoi o așezi într-un vas, o acoperi și o dai la frigider 30 de minute. Păstrezi din sos și pentru servit.

Scoți feliile de conopidă și le așezi pe o tavă în care ai întins hârtie de copt. Dai tava la cuptorul încins, la foc mediu, aproximativ 30 de minute. După primele 15 minute, întorci feliile și te asiguri că sunt rumenite pe ambele părți.

Le scoți și le servești cu sosul păstrat.