Fritatta cu ciuperci, roşii şi dovlecei

DSC0467 jpeg

Câteodată, cele mai bune dimineţi sunt cele pe care le începi cu o omletă cu de toate. Varianta italienească, fritatta, e la fel de gustoasă. Iar combinaţia de azi este una care te poate inspira.

Pentru 4 persoane Preparare 20' Dificultate mică

Ingrediente

1 ceapă, tăiată julien

1 dovlecel, feliat

jumătate cană ciuperci feliate

2-3 roşii

4 ouă

4 albuşuri

2 linguriţe ulei măsline

un sfert linguriţă sare

piper

fulgi de chili

frunze busuioc

Mod de preparare

Sparge cele 4 ouă întregi într-un bol, adaugă cele 4 albuşuri şi asezonează cu puţină sare, piper, fulgi de chili şi frunze de busuioc. Bate bine şi dă deoparte.

Încinge uleiul într-o tigaie. Pune fiile de dovlecel, ciupercile şi ceapa şi lasă pe foc 1-2 minute, amestecând din când în când.

Ia tigaia de pe foc şi varsă ouăle bătute, aranjează roşiile tăiate felii şi bagă la cuptor pentru 8-10 minute. Serveşte imediat această fritatta pufoasă.

sursa: mytastycurry.com