Frittata cu ardei gras şi cartofi
Frittata este un preparat italian similar cu omleta, care este îmbogăţit cu aroma unor ingrediente precum carne, brânzeturi, legume sau paste. Încearcă şi tu o reţetă simplă şi vei obţine o delicioasă frittata cu ardei gras şi cartofi.
Ingrediente (4 porţii)
4 felii subţiri de ardei gras verde 4 ouă 4 albuşuri 1 linguriţă ulei 25 g ceapă tocată 1 cartof mediu, tăiat cubuleţe ¼ linguriţă usturoi pudră ¼ linguriţă boia sare piper
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul. Pui ouăle întregi şi albuşurile într-un bol mare, adaugi sare şi piper negru măcinat, după gust, şi le baţi cu telul până la omogenizare.
Încingi o tigaie de fontă (termorezistentă) la foc mediu, adaugi uleiul şi ceapa şi o căleşti până devine aurie, 2-3 minute. Adaugi cubuleţele de cartofi, condimentezi cu sare, usturoi pudră, boia şi piper negru măcinat. Acoperi şi căleşti cartofii la foc mediu spre mic, amesteci din când în când, până devin crocanţi şi moi, aproximativ 12-15 minute.
Torni amestecul de ouă în tigaie, aranjezi feliile de ardei gras cu grijă pentru a crea un model, dacă doreşti. Reduci flacăra la foc mic şi rumeneşti frittata în continuare, până când vezi că marginile sunt făcute, între 6 şi 8 minute.
Dai tigaia la cuptor până când frittata este complet făcută, între 8 şi 10 minute. O scoţi din cuptor şi o aşezi pe un platou mare, o tai în patru şi o serveşti imediat, la micul dejun.
Sursa + foto: www.skinnytaste.com
Frittata cu bacon şi ouă (gravide)
Frittata cu bacon şi ouă (gravide)
Frittata cu legume. Reţeta lui Jamie Oliver