Frittata cu dovleac

fritatta jpg

Cele mai bune dimineţi sunt cele pe care le începi cu o omletă. Varianta italienească e la fel de gustoasă. Combinaţia de azi este deosebită.

Ingrediente pentru frittata cu dovleac

350 g dovleac (descojit și ras)

2 linguri ulei de măsline

4 felii bacon

100 g brânză ricotta

6 ouă

2 linguri smântână

sare și piper, după gust

2 linguri ulei

Cum prepari frittata cu dovleac

Cureți dovleacul de coajă și semințe și îl dai prin răzătoare. Într-o tigaie, încălzești uleiul de măsline, adaugi baconul tăiat grosier și-l gătești 2 minute la foc mediu-mare și dai deoparte.

Într-un castron, bați ouăle, sarea, piperul și o lingură de apă pentru a fi mai pufoase. Adaugi brânza ricotta, smântâna și, la final, dovleacul ras. Torni amestecul de ouă într-o tigaie mai mare, îl gătești la foc mic până când frittata este coaptă, circa 5 minute, și când e gata, o pui pe un platou. Așezi baconul deasupra ca ornament sau îl poți încorpora cu ouăle când o gătești. O servești caldă.