Frittata cu dovlecei, brânză şi mărar

Frittata with Grated Zucchini jpeg

Un preparat delicios care poate fi servit atât la micul dejun, cât şi la prânz.

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline

450 g dovlecei răzuiţi, cam 4 căni

2 căţei de usturoi, mărunţit

8 ouă

¼ cană brânză feta, mărunţită

2 legături mărar proaspăt, tocat

Mod de preparare

Pune o lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adaugă dovlecelul răzuit şi găteşte, amestecând, până când dovleceii sunt gata, cam 2 minute.

Amestecă cu usturoiul şi găteşte pentru încă 1 miut. Asezonează cu sare şi piper şi ia de pe foc tigaia. Într-un bol mare bate ouăle cu brânza mărunţită şi mărarul. Adaugă dovlecelul şi amestecă pentru combinare. Clateşte şi scurge tigaia şi pune-o din nou pe foc. Pune cealaltă lingură de ulei de măsline în tigaie, la foc mediu.

Pune amestecul de ou cu dovlecei în tigaie şi distribuie-l pe toată suprafaţa. Agită tigaia uşor, cu o singură mână, iar cu cealaltă, folosind o spatula ridică marginile preparatului. Micşorează focul, acoperă tigaia şi mai gateşte pentru 10 minute. Din când în când înlătură capacul capacul şi ridică marginile preparatului cu o spatulă.

Frittata trebuie să fie rumenită. Ia de pe foc  şi agită tigaia ca să fi sigura că preparatul nu s-a lipit. Lasă-l să se răcească pentru 10 minute. Taie-l în feli în formă de triunghi. Serveşte cald, la temperatura camerei sau rece.

Sursa: The Iron You