Fusilli cu legume

fusili cu legume jpeg

Este bine să asociezi pastele cu legume şi astfel vei avea o masă uşoară, ideală şi în perioadele de post, cum sunt fusilli cu legume.

De ce ai nevoie pentru fusili cu legume

› 300 g paste fusilli colorate › 2 fire de praz (partea albă) › 1 ceapă roşie › 1 foaie varză roşie › 3 linguri porumb din conservă › ½ ardei gras galben › 2 linguri ulei de măsline › 2 căţei de usturoi › 50 g măsline maronii › cimbru › oregano › salvie › pătrunjel verde › sare › piper

Cum se prepară fusilli cu legume

Tai prazul şi ceapa roşie rondele subţiri, le căleşti în uleiul bine încins cu două linguri de apă, apoi adaugi ardeiul tăiat fâşii şi continui călirea până se înmoaie puţin. Ardeiul trebuie să rămână ferm. Separat, fierbi pastele al dente în apă cu sare, le scurgi şi le amesteci cu sosul de ceapă şi ardei.

Adaugi căţeii de usturoi zdrobiţi, măslinele feliate, porumbul, varza tăiată fâşii subţiri, condimentele aromate, sare şi piper, după gust.

Amesteci toate ingredientele şi le serveşti calde sau reci.