Galetă cu varză și mazăre
O combinație minunată și foarte delicioasă, perfectă pentru cină.
Ingrediente
Pentru aluat:
250 g făină
125 g unt
2 ouă
3 linguri lapte rece
1 praf de sare
Pentru umplutură:
1 lingură ulei
1 varză mică
200 g mazăre congelată
150 g mozzarella, rasă
150 g brânză feta, bucățele
1 gălbenuș
semințe de susan
sare și piper
Mod de preparare
Pentru aluat, pui într-un robot de bucătărie făina cu untul rece tăiat cubulețe și cu sarea, mixezi până când obții un aluat nisipos, apoi adaugi ouăle și laptele. Omogenizezi și răstorni aluatul pe blatul de lucru, dar îl mai frămânți puțin. Trebuie să obții un aluat elastic pe care îl strângi într-o bilă, îl acoperi cu folie și îl dai la frigider 20 de minute.
Între timp, prepari umplutura. Toci varza fin, o dai cu puțină sare și o freci bine, apoi o călești ușor cu o lingură de ulei, presari piper și o ții până scade lichidul lăsat. Opărești mazărea în apă cu sare și lași, apoi, toate legumele deoparte.
Întinzi aluatul într-o formă rotundă, presari pe suprafața lui mozzarella, lași o margine de 3 cm liberă, adaugi varza și mazărea și pui din loc în loc brânza feta. Pliezi marginile peste legume, o ungi cu gălbenușul bătut, presari semințe de susan și o dai la cuptorul încins până când se rumenește frumos pe margine.