Găluşte de cartofi. Reţetă germană

Galuste de cartofi  Reteta germana jpeg

Aceste găluşte de cartofi sunt preparate după o reţetă germană clasică. Le poţi face ca garnitură pentru un fel principal, deoarece sunt uşor de combinat cu multe preparate.

Găluşte de cartofi. Reţetă germană - Ingrediente (5 porţii)

1 kg de cartogi albi 180 g unt 200 g făină de cartofi 1 ou sare, piper după gust nucşoară, opţional

Găluşte de cartofi. Reţetă germană - Mod de preparare

Cureţi cartofii şi îi tai în jumătăţi pe cei mari. Îi muţi într-o cratiţă mare. Îi acoperi cu apă, adaugi puţină sare şi îi aduci la punctul de fierbere. Apoi reduci flacăra şi fierbi la foc mic aproximativ 20-30 de minute până când devin moi. Scurgi apa şi laşi cartofii deoparte, să se răcească, aproximativ 15 minute.

Atunci când sunt suficient de reci ca să-i manevrezi dai cartofii prin maşina de tocat (sita cu găuri mici), într-un castron mare. Adaugi făina de cartofi, câteva linguri de unt şi oul. Condimentezi cu sare, piper şi, opţional, nucşoară. Apoi frămânţi compoziţia cu mâna pentru a forma un aluat.

Iei o mână de aluat (aproximativ 3 linguri) şi îl frămânţi sub forma unor bile mici, rulând aluatul între palme. Dai deoparte aceste găluşte de cartofi.

Pui la fiert apă sărată într-o oală mare. Cu grijă arunci găluştele în apă şi reduci flacăra aragazului. Laşi găluştele să se înmoaie aproximativ 20-30 de minute, până când încep să plutească. Apoi, cu atenţie, le scoţi din apă cu o lingură sau o paletă.

Într-o tigaie mare, încingi untul rămas, până devine uşor maroniu. Pui găluştele în tigaie şi le amesteci cu untul. Serveşti aceste găluşte de cartofi cu un fel principal, la alegere.

Dificultate medie

Preparare 60 minute

Sursa: kitchenstories.io