Găluşte la cuptor

Baked Gnocchi with Mozzarella and Sweet Basil jpeg

Îţi prezentăm mămăliga altfel decât eşti obişnuit şi te asigurăm că o să-ţi placă. Noi am lăsat imaginaţia să lucreze şi iată ce a ieşit.

Ingrediente

Pentru găluşte

450 ml lapte dulce 60 g unt 120 g mălai grişat 2 ouă 1 crenguţă de rozmarin sare

Pentru sos

600 ml roşii în bulion

1 ceapă

1 căţel de usturoi

2 tije de ţelină

2 linguri ulei

200 ml supă de legume strecurată

frunze de busuioc verde

sare

piper

50 g parmezan

Mod de preparare

Fierbi laptele împreună cu 30 g unt, un praf de sare şi crenguţa de rozmarin, pe care o scoţi după primul clocot. Torni mălaiul „în ploaie” când clocoteşte laptele şi amesteci continuu până

se formează mămăliga, apoi o laşi să se răcorească.

Adaugi restul de unt, cele două ouă bătute uşor şi amesteci bine până se omogenizează perfect. Din compoziţia obţinută modelezi găluşte pe care le fierbi în apă cu puţină sare, apoi le

scoţi cu spumiera într-o formă termorezistentă.

Separat, căleşti în ulei încins ceapa şi usturoiul tocate mărunt, ţelina tăiată fin, roşiile în bulion tăiate cubuleţe sau presate, sare şi piper, după gust. Adaugi supa de legume strecurată şi laşi să clocotească câteva minute până începe să se îngroaşe.

Torni sosul peste găluştele din forma termorezistentă, amesteci uşor şi le introduci în cuptor pentru circa 15-20 de minute.

Le serveşti calde, presărate cu parmezan (ras şi bucăţi) şi frunze de busuioc.