Gazpacho cu mozzarella

Ce este special la această reţetă de gazpacho? Te lăsăm să descoperi singur preparând chiar tu această reţetă.
Ingrediente 1 kg roşii coapte 200 g castraveţi 125 g ardei gras galben 125 g ardei gras roşu 225 g ceapă 2 căţei de usturoi 1 lingură bulion 2 linguri oţet din vin alb 4 linguri ulei de măsline 150 g pâine albă uscată la cuptor 1 linguriţă rasă de chilli sare piper alb bile de mozzarella leuştean
Mod de preparare
Sfărâmi pâinea şi o pui la înmuiat în apă rece. Cureţi legumele de coajă şi le speli. Le tai în două şi opreşti câte o jumătate din fiecare (fără roşii şi usturoi). O parte din legume le tai cubuleţe şi le pui într-un vas. Pe restul le dai la blender cu pâinea înmuiată şi stoarsă.
Treci amestecul printr-o sită. Vei folosi doar piureul rezultat. Adaugi pastă de tomate, 1 linguriţă rasă de chilli, usturoi pisat, ulei şi oţet. Amesteci pentru omogenizare.
Toci ceapa şi o adaugi peste cubuleţele de legume păstrate. Pui câteva linguri în supă în momentul servirii. Condimentezi gazpacho cu sare, după gust, şi laşi la frigider pentru minimum o oră. Serveşti supa rece cu bile de mozzarella, asezonată cu piper alb măcinat, cu 2-3 linguri de legume tăiate cubuleţe şi cu leuştean tocat.