Ghiveci de legume

ghiveci legume jpeg

Fie că e perioadă de post sau nu, acest ghiveci de legume poate fi preparat oricând.

Ingrediente pentru ghiveci de legume

1 vânătă sare 2 dovlecei 6 roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 ceapă 2 căţei usturoi 4 linguri ulei de măsline 100 ml vin alb piper busuioc pentru decor

Modul de preparare al reţetei de ghiveci de legume

Se spală vânăta, se usucă şi se taie cuburi. Se presară cu sare, se lasă 30 de minute, după care se clătesc cu apă rece şi se pun la scurs. Între timp, se spală şi se curăţă şi celelalte legume. Se taie dovleceii, ardeii şi roşiile bucăţi mai mari. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se călesc puţin ceapa şi usturoiul tocate mărunt, apoi se adaugă toate legumele. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se adaugă 100 ml vin alb şi se lasă să fiarbă până când legumele sunt pătrunse, dar nu foarte moi. Se decorează ghiveciul cu legume cu frunze de busuioc şi se serveşte cu pâine de casă.